Следвайте ни

Хофмана и баща му кандисаха, влизат в затвора

viber icon

Окръжният съд в Пловдив одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура и подсъдимите Стилиян Петров, известен като Хофмана, и баща му Димитър Петров.

На Стилиян Петров е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лева. Димитър Петров пък ще лежи в затвора за срок от една година при първоначален общ режим и ще плати глоба в размер на 2500 лева.

В средата на февруари първият опит за споразумение между Хофманите и прокуратурата удариха на камък, тъй като бащата и синът не харесаха предложените им условия. Този път обаче те са приели „офертата“ и влизат в затвора.

Преди месец пловдивската Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо 46-годишния Стилян Петров – Хофмана, за разпространение на дрога на публично място без надлежно разрешително. Той е бил спипан с кокаин с общо тегло 15,821 г, на стойност 1423 лева.

Петров беше изправен пред Темида и за това, че на 6 юни 2018 г., в жилищна сграда в Пловдив, в съучастие с 65-годишния си баща Димитър Петров, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - МДМА, с общо тегло 5,214 г, 0,563 г кокаин и 0,439 грама амфетамини, всичко на обща стойност 248 лева. За това престъпление баща му също отива на съд. За второто престъпление пред съда се изправя и бащата Димитър.

Разследването по делото е установило, че обвиняемият Стилян Петров се снабдявал с кокаин чрез посредници, като след това продавал наркотика в заведения в Пловдив, както и от дома си. Когато Стилян бил извън града, дрогата, част от която държал в жилището си, доставял баща му Димитър, който го подпомагал.

На 6 юни м.г. Стилян Петров си уговорил среща в магазин за пури с мъж, който искал да си закупи наркотик, като там е бил задържан. Извършено било претърсване в магазина и в дома на двамата обвиняеми, където са намерени горепосочените наркотични вещества.

Стилян Петров е осъждан шест пъти, а Димитър Петров - два пъти. Спрямо двамата от съда е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?