Следвайте ни

Хиляди декари горят в Хисарско, огнеборци и доброволци гасят

viber icon

Огромен горски пожар бушува в хисарското село Кръстевич. Това съобщиха за "Марица" от пожарната служба в града под тепетата. Стихията тръгнала към 17 часа вчера. Все още в землището на селото горят сухи треви и широколистна гора, като огънят е обхванал площ около 100 декара. 

Рано тази сутрин пожарът е локализиран. На място са изпратени 6 екипа огнеборци от пожарната в Пловдив, подкрепа е оказана от екип на пожарната в Пазарджик и служители на горското стопанство. 

По информация на служители на местното горско стопанство, от вчера стихията е обхванала около 1900 декара, като 300 от тях са широколистна гора.

В локализирането на огъня са се включили и екип от 7 доброволци от формированието в Пловдив, пожарникари от Панагюрище, Стамболийски, Асеновград, Карлово и служители на горското стопанство в Хисар.

Към момента пожарникарите гасят локалните огнища. Работата им е затруднена от  силен вятър, като усилията ще бъдат съсредоточени за недопускане на разпространяването на огъня.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?