Следвайте ни

Хайките в траурните агенции в Пловдив заради погребения по 2400 лева

viber icon

След множество сигнали от страна на пловдивчани, че масово погребалните агенции извиват ръцете на своите клиенти и едно погребение стартира от 2 400 лева, шефът на пловдивската старши комисар Йордан Рогачев разпореди спешна проверка.
Така полиция, РЗИ и данъчни вчера спешно влязоха в офисите на регистрираните погребални агенции, които работят в града под тепетата. Проверена е счетоводната документация и изрядността при извършване на плащанията-дали са издавани касови бележки за извършваните услуги. При фирмите с по-големи обороти са възможни данъчни ревизии.

Проверени са и траурните автомобили, тъй като изискване на Здравното министерство е те да са регистрирани в РЗИ. Агенцията по храните е проверила документите за произход на предлаганите хранителни продукти, предназначени за раздавки, дали храните са в срок на годност и имат ли нужните сертификати.

За сравнение, преди около година погребенията струваха средно по около 1000 лева. Клиенти се оплакват и от това, че ако отидат в траурна агенция да купят само един венец например, им е отказвано, като е настоявано да се плати цял пакет погребение.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

и ОЩЕ  въпроси за редктора и уж проверяващите

и ОЩЕ въпроси за редктора и уж проверяващите

14.04.2021 | 21:36

Живи са тези, които уважават и почитат мъртвите! Останалите са в измерение на гнилост! Видно е, че с неуреден закон и липса на контрол в Пловдив, част от живота ни е стрес и мъка от трупането на пачки заради смъртта ! Защо в патоанатомията на Васил Априлов / в Пловдив / и в ред други болници, при посещение за разпознаване или прибиране на покойник, тихо, нагло и грозно лекарите или санитарите предлагат помощ от чакащ в коридора представител на траурна агенция? Защо, при кончина на човек в дома и повикване на бърза помощ частна или държавна, след нея е залепена кола на траурната агенция / с която „работи“ / Защо в Пловдив събират пари на входа на траурните паркове, а в същото време има запушени чешми от които вода се налива в траурните места на близките ни? Непочистени от треви декари с гробни места особено в парка на Рогошко шосе виждаме през последните десетилетия. Защо в централни гробища на Пловдив, полетата граничещи с оградата н ВИК са потънали в мръсотия от пластмасови отпадъци и всички алеи близо до тях са заети с нови погребални места? НА КАКВА ЦЕНА СЕ ПРОДАВАТ НОВИ МЕСТА В ЦЕНТРАЛНИ ГРОБИЩА НА ГРАД ПЛОВДИВ?

Отговори
4 0
Gospod

Gospod

14.04.2021 | 21:13

Pri dedo Boje otivat vsichki. I tezi nqma sa gi podmie.

Отговори
0 0
И още

И още

14.04.2021 | 20:28

Къде е видимостта за облика на Пловдив от страна на кмет и местен парламент / Община / и длъжностни лица раздаващи лицензи, регистрации и право на ползване на помещения за траурна дейност в центъра на града? Къде са морала и съвестта на живите, от наличието на облещени осветени витрини без паравани с видими стърчащи ковчези и траурни атрибути? Къде е парламента през последните десетилетия за да направи актуално законодателство ? ТРАУРНИТЕ АГЕНЦИИ ВЪН ОТ ЦЕНТЪРА НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ! ЦИНИЗЪМ Е ВИТРИНИТЕ ИМ ДА СА В ПЕШЕХОДНИ ЗОНИ И БЛИЗО ДО УЧИЛИЩА. Общините ТРЯБВА ДА ИМА терени в съседство с траурните паркове за този омърсен от живите бизнес! ТОТЕВ забрави поддръжката на траурните паркове в Пловдив.Здравко е неадекватен! ЩЕ ДОЙДЕ И ТЕХНИЯ КРАЙ! Ще ги помним и тях и бизнеса с неуважение към ЖИВИТЕ, които се разделят със СКРЪБ със своите ОБИЧАНИ покойници. Шефа на ТРАУРНА ДЕЙНОСТ си остава ЛИЦЕ без име и мътни права! Всяка възможна пътечка в Централни гробища с всеки изминал месец става нов ред с пресни могилки. НА КАКВА ЦЕНА???

Отговори
7 0
гнило

гнило

14.04.2021 | 20:22

Мръсотията започва от тези които са на власт последните 3-4 мандата! Тотев взе пари от Траурна дейност преди няколко години и ги прехвърли към Чистота! И до ден днешен няма обяснение?! Траурните паркове в началото до где стигне поглед уж са "ЧИСТИ" !?!? В полетата по-назад е кошмарно! Извращенията в Пловдив имат корен! Кмет и местна власт!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?