49

Грабни парите и бягай! Фирма за почистване жили пловдивчани с големи суми

Фантомна фирма за почистване на домове и офиси завлече пловдивчани със солидни суми, научи "Марица". Ужилените от чистачите твърдят, че след дадена заявка и частично или цялостно заплащане кореспонденцията секнала тотално, а портфейлите им останали изпразнени.

Фирмата е регистрирана като "Клийн Сървисис Къмпани" ЕООД и оперира като “Go! Clean”. Преди няколко дни пловдивчанинът Константин и съпругата му попадат на обява на въпросната фирма. Искат домът им да бъде изчистен и подават заявка. Условията обаче са да се заплати преди извършване на услугата. Така съпругата му плаща 400 лв., но чистачи от фирмата така и не се появяват.

Започва водене на писмена кореспонденция, по време на която от фирмата уверяват, че ще върнат парите. Това обаче не се случва. Следва сигнал в полицията, която извършва проверка. Предстои сигналът да стигне и до прокуратурата. В рамките на месец от държавното обвинение ще излязат със становище дали има данни за престъпление и дали ще последва обвинение. Потърпевшите са категорични, че ако от прокуратурата откажа да се занимаят със случая, ще водят гражданско дело.

„Марица“ успя да се свърже с бивш служител на въпросната фирма, чийто труд пък не е бил заплатен. Васил, който в момента живее в чужбина, разказа, че работил за Go! Clean през октомври миналата година. Отношенията между него и собствениците продължили седмица. „Работата ми беше като допълнителна. Хората, които се позоваваха като управители на фирмата, бяха младо момче на име Мартин и младо момиче, на което не му помня името. Те отказаха да ми пуснат договор под претекст, че трябва да минат 2 седмици като обучение и тогава“, посочи младежът. Васил разказа още, че работното му време било от 8 сутринта до 16-17 часа следобед, като се уговарят за дневните задачи от предния ден. „Аз чаках пред блока, а те излизаха със служебната кола от подземния гараж, явно момичето живее там“, спомня си той.

В края на първата седмица Васил и работодателите му се разбрали да му се обадят да се разберат за идния понеделник, но така и не го потърсили повече. „Звънях аз, но телефонът им не отговаряше и понеже имах друга работа, не съм се задълбочавал да ги търся повече“, каза още той. Васил посочи, че ако се наложи и е възможно, може да бъде полезен на измамени от фирмата със своите показания.

Проверка на „Марица“ показа, че фирмата "Клийн Сървисис Къмпани" ЕООД е регистрирана през юли миналата година. В графата "собственик" е името на Илона Кафеджиева. Репортер на медията направи опит да се свърже с посочения телефон на фирмата, за да потърси коментар, но се оказа, че той вече е недействителен.

В платформите за обяви фирмата не е посочила никакъв номер за контакт. Уебсайтът <210> е неактивен към този момент. Екипът ни посети два адреса, посочени като седалище на фирмата. Единият, посочен в платформа за обяви и в регистъра, е бул. „Македония“ №99 Б, в близост до Първо районно. Там обаче има само неизползваеми офиси, които се дават под наем. Няма и следа от подобна дейност. Хора, обитаващи жилищната кооперация над офисите, не са и чували за подобна фирма или за лицето Илона Кафеджиева. Google търсачката посочва като адрес на фирмата ул. „Григор Пърличев“ №15. В кооперацията, в близост до Събота пазара, обаче също няма следа от подобна дейност, а съседите не са и чували за фирма на този адрес.

По непотвърдена информация на „Марица“ Кафеджиева е била привикана на разпит в полицията. Потърпевшите призовават измамените лица да се свържат с тях или да подават сигнали отделно, за да се преустанови цялата схема.

„Марица“ остава отворена, ако засегнатата страна иска да сподели своята позиция и да изкаже мнение.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стари познайници

Стари познайници

06.05.2022 | 08:55

АБСОЛЮТНИЦИ ИЗМАМНИЦИ! Мартинчо да го вкарат в панделата малко, че за голям тарикат се мисли. Голям лъжец, нагляр и измамник.

Отговори
25 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?