2374
Следвайте ни

Година след трагедията: Близките на загиналите Тошко и Виктор чакат справедливост

viber icon

Справедлива присъда за смъртта на младежите Тошко и Виктор, които загинаха при зверското меле до Кадиево преди година. С това искане почернени родители, близки и приятели на тийнейджърите протестират пред Съдебната палата в Пловдив.

Събрали са се около 30 души, които носят в ръце плакати с надписи "Без снизхождение за дрогираните зад волана", "Убийците на пътя заслужават затвор" и "Справедлива присъда за Тошко и Виктор". 

На 11 ноември ще се навърши година от трагедията по пътя Пещера-Пловдив, в района на село Кадиево, при която Тошко и Виктор загинаха. Те се возили в БМВ-то на Петър Маринашки, който бе привлечен като обвиняем. Той призна вината си пред съда, но не се съгласи с фактите и обстоятелствата, изложени от обвинението. Така делото тръгна по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. След минути започва поредното заседание, на което трябва да се разпитат още свидетели, както и да бъдат изслушани вещи лица.

Родители, близки и роднини организират мирен протест преди всяко заседание, след което присъстват в съдебната зала. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?