4020

Година след жестокото убийство в Цалапица: Започва делото срещу Рангел Бизюрев

За 10 юли е насрочено разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев. 31-годишният младеж ще отговаря за убийството на Димитър Малинов, което разтърси цяла България преди година. 

Няколко дни след смъртта на младежа, Рангел се покри зад граница. След месеци издирване той бе открит в Дания, а след решение и позволение на магистратите там - екстрадиран в България. Бизюрев бе свидетел по делото срещу близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателството му. 

Рангел разказа надълго и нашироко какво се е случило в нощта на убийството на Митко.  Той каза пред съда, че когато разбрал, че Митко е говорил лоши работи за него, това много го ядосало. "Заболя ме. Тогава помолих Борислав да пише на Митко да се видим. Той му отговори, че си е вкъщи, ние се качихме на колата, Борислав я караше. Тръгнахме. Митко каза след 5 минути да мине да го вземе Борислав. Аз слязоха по-рано от колата и изчаках. Те дойдоха двамата с колата. Митко беше отворен, стоеше на предна дясна седалка. Попитах го защо е говорил тези неща по мой адрес. Той в първия момент каза, че няма да ми отговори. Отворих вратата, той излезе. И попитах отново каква е причината. Той пак ми отговори, че не е длъжен да обяснява, че не иска да говори с мен", посочи Рангел. 

"Тогава го бутнах един път с ръце в гърдите, той не можа да падне. Той ме блъсна, опита се по-точно, но аз се защитих, след което му нанесох два удара в неговия торс, от дясната страна. Той посегна, пак се опита да ме удари, не успя. Последваха нови два удара от моя страна, в негова лява страна, пак в областта на торса. Последва едно блъскане, пак в гърдите, и последен удар в корема. Тогава той падна на земята и каза "Спри, много лошо ме удари". Пак се качих в колата при Борислав, при качването видях как Митко се изправя. Потеглихме, но след малко казах на Борислав да обърне.  Слязох и се върнах. Митко беше на повече от 20 метра от мястото, на което падна. Нямаше признаци на живот, очите му бяха отворени. Проверих му пулса, не един път, абсолютно никакви признаци на живот", посочи Рангел пред съда. 

"Тогава се върнах пак при Борислав, казах му, че нещо не е наред, че Митко е мъртъв. Наближихме Митко, фаровете го осветиха, слязохме, Борислав също го погледна, провери му пулса, но беше същото. Тогава ми каза да му взема телефона, качихме се в колата и потеглихме. Борислав ми каза да изкарам сим картата и да счупя телефона на две. Това го направих", разказа Бизюрев. 

После изхвърлят телефона край селото и се връщат.  "Казах на Борислав да отидем да видим Митко. Бях изпаднал в шок, паника, уплаших се много, не бях в състояние да взимам абсолютно никакви решения. Борислав обърна колата, отвори багажника и каза да го сложим вътре. Сложихме го и потеглихме. Той се обади на брат му и му каза да приготви кирка и лопата. Отидохме на мястото, където беше заровен. Валентин дойде с друга кола, донесе кирката и лопатата. Борислав отвори багажника, Валентин също видя Митко. Тоест, и тримата го видяхме отново. Валентин също му провери пулса. Отидохме на 20-30 метра от пътя и изкопахме една дупка, не знам колко дълбока. Пренесохме Митко, сложихме го вътре в дупката, заровихме го, след което си тръгнахме", разказа още Бизюрев. 

На следващата сутрин, 21 юли 2023 г., Рангел заминава за морето. Близнакът Валентин му се обадил и му казал, че ще положи строителни отпадъци на мястото, където е заровено тялото на Митко. 

Бизюрев бе категоричен, че близнаците не са удряли Митко.  

Той ще бъде защитаван от адв. Делчо Джубелиев. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?