Следвайте ни

Глобяват наред шофьорите на автобуси в Пловдив

viber icon

Полицията в Пловдив осъществи мащабна спецакция, насочена предимно към рейсаджиите. 

 За 6 часа униформените са проверили 971 коли и рейсове, като  констатираните нарушения са 1074  Съставени са 84 акта и 329 глоби по фиш.  

Проверените водачи на градски и извънградски автобуси са 217, като в 27 от случаите са констатирани нарушения, а само едно от превозните средства санкционирано за неспазване на застрахователния кодекс. 

Съставени са 11 акта за извършени административни нарушения и 15 глоби по фиш. 

Четирима от рейсаджиите са застрашили живота на пътуващите, преминавайки на червено.  4 са актовете за неизползване на обезопасителен колан, същият е броя и на установените с техническа неизправност рейсове. В 3 случаите полицаите се натъкнали на нередовни пътни документи, за което са съставени актове, а останалите санкции наложени на шофьори са за други нарушения. 

При извършените 754 броя проверки на шофьори извън посочената категория са констатирани  396 нарушения. Две са образуваните бързи производства за извършени престъпления по пътищата- управление на нерегистрирана кола и предложен подкуп на униформен. 

На нарушителите са съставени 73 акта и 314 глоби по фиш, от тях- 4 са актовете, съставени на шофьори без книжка,  а в два от случаите при проверките е установено управление на нерегистрирана кола. Един от спрените зад волана е отказал извършването на проверка за употреба на наркотични вещества, за което е взето административно отношение.    

36 от шофьорите не са били с поставен обезопасителен колан, в други 30 случая шофьорите не са спазили пътни знаци, светлинна сигнализация и пътна маркировка. За неспазване на пътни знаци и неправилно извършване на маневри са наложени 118 глоби. 26 са фишовете за управление на технически неизправни автомобили. 46 водачи са били с нередовни пътни документи, а за други нарушения са санкционирани още 124 шофьори.  

При акцията са заснети 651 нарушения на скоростни режими.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

123566366

123566366

22.04.2021 | 16:52

Един ден акция и после пак същата история

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?