49
Следвайте ни

Глобиха шофьор, бързал да спаси живота на брат си

viber icon

Полицията глоби с 1000 лв. шофьор, който карал по аварийната лента на АМ "Тракия", за да спаси живота на брат си, научи "Марица". Мъжът пътувал с колата си от София за Перущица. След тунела получил телефонно обаждане от племенницата си. Тя била силно разтревожена и казала, че баща й, негов брат, е много зле и не може да си поеме въздух. Тъй като не можела да шофира, помолила него да дойде и да го откара в болница. Чичото я успокоил и казал, че ще направи всичко възможно да пристигне максимално бързо. 

За лош късмет обаче при км 112 на АМ "Тракия" имало огромно задръстване заради катастрофа. Почакал 10 минути, обаче притеснението за живота на брат му не му давало покой. Затова решил да влезе в аварийната лента и да изпревари колоната, за да премине по-бързо. Така изминал около 50 метра. 

Полицаи забелязали забранената маневра и го спрели. Написали му акт за 1000 лв. В този момент за чичото въобще нямало значение колко са го глобили. Запътил се към дома на брат си. Закарал го в болница, но малко по-късно лекарите му се обадили с лоша вест, че е починал. 

Санкционираният шофьор обжалвал глобата в съда. Магистратите я отменили.
Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

шофьор

шофьор

26.12.2021 | 15:23

Преди години карах сина си ,трябваше от Истанбул да лети за Катар и Пекин.На КПП Кап.Андреево ни забавиха и трябваше максимално бързо да карам и да успеем за самолета.В Истанбул попаднахме на задръстване.Тогава предприех да карам в аварийното платно.Спряха ни техните служители на пътна полиция.Обясних им,показахме билета и те ни усигуриха зелен коридор до самото летище.Бях очарован от човещината,съпричастността и лоялността.В България това не може да се случи.Нашите пътни полицаи не са да помагат,а да ти скосят нервите и да просят пари от шофьорите.Срам ме е заради тях,че съм БЪЛГАРИН!

Отговори
24 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?