Следвайте ни

Глобиха дядо с 200 лева за сергийка на улицата

Възрастен продавач на зеленчуци е бил глобен за пласиране  на личната си стока при направена проверка. Той търгувал на тротоара на бул „Македония“, на 20 метра от мазазин „Lidl“ в Кючук Париж.

Когато двама данъчни се появили и видяли касетките със зарзават по улицата се оказало, че мъжът няма разрешително за продажба на селскостопанска продукция извън определените за това  места, тържища и пазари. Написали му акт на стойност 200 лева за нарушаване на обществения ред. Санкцията е била наложена през септември миналата година.

Старият мъж, обаче не смята, че е дейността му е нередна, тъй като е пенсионер и преживява като продава плодове и зеленчуци. Затова  и решава да обжалва решението на съда. Доскоро до „Лидел“ и „Кауфланд“ в Кючука имаше пазар, на който хората продаваха свободно стоката си. След построяването на казино, магазини  и ресторанти той беше премахнат. Вероятно това е причината търговци все още да разпъват сергии на мястото, с надежда да препечелят някой лев.

Днес Пловдивският административен съд взе официално решение като отхвърли жалбата на търговеца. Счете, че нарушението е извършено и лицето трябва да плати минималната глоба от 200 лева.  Установява се, че на датата на проверката жалбоподателят е извършвал продажба на ябълки, грозде, орехи и дюли на тротоара на място, което не е било устроено като пазар или тържище. Решението е окончателно и не подлежи повече на обжалване.

Илияна Караланова

Отговорен редактор - marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (2)

Ставри

18.04.2019 | 00:08
1 0

Да го бяха вкарали във затвора,този нарушител

Евелина

17.04.2019 | 18:43
1 0

Не ги е срам опряха до дядото!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?