Следвайте ни

Глобиха цветарка пред гробището в Кючука, редовно продавала без разрешително

viber icon

Жена, продавала китки пред Драгановите гробища в пловдивския квартал "Кючук Париж", отнесе глоба в размер на 200 лв. Санкцията е потвърдена от Районния съд в града под тепетата в петък. 


Случката се разиграла на Архангелова задушница миналата година. Цветарката била пред северния вход на Драгановите гробища, където продавала различни видове китки в кофи, на които имало етикет „2лв“. Тъй като било празник и се очаквало струпване на граждани, полицията охранявала района.

Полицай от Първо РУ се приближил до жената и попитал дали има разрешително за извършването на търговия, но получил отрицателен отговор. Казал на цветарката да се премести, но тя категорично отказала. Тъй като не за първи път униформеният я засичал в нарушение, той ѝ съставил акт по Наредбата за осигуряване на обществения ред на Община Пловдив, съгласно която се забранява устройването на зони за търговска дейност и амбулантна търговия (търговия на дребно на тротоари, улици, площади, панаири, пазари и други подобни), както и временно ползване на рекламни и незастроени площи без съответното разрешение.

Дамата обжалвала акта, но магистратите само го потвърдили. Решението на Районния съд подлежи на обжалване.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Възмутен

Възмутен

25.05.2021 | 17:49

Браво ей така се изпълняват служебните задължения.Ще глобяваме на задушница за цветенце от 2лв а фирмаджиите с милионите които и заплати на работниците даже не дават.....ще ги поощрим. Затова 2 500 000 българи си биха камшика без връщане.

Отговори
7 4
Прочети внимателно

Прочети внимателно

25.05.2021 | 22:41

Глобата е чак след като категорично е отказала да се премести,сама си го е търсила!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?