71

Глобиха частна линейка за превишена скорост в Пловдив

Глоба за превишена скорост отнесе шофьор на частна линейка в Пловдив. Мобилните полицейски камери я заснели на Карловско шосе със скорост от 70 км/ч при разрешени 50 км/ч в градски условия. Последвала "честитка" за 50 лв. Частната фирма за бърза и неотложна медицинска помощ е обжалвала санкцията. 

Магистратите обаче са отхвърлили жалбата и са потвърдили глобата.  "Установеното разминаване между отразената скорост в снимковия материал и т. нар. наказуема скорост, която именно е посочена във фиша, както и изчисленото на тази база превишение, е съобразено с предвидените грешки при измерване на скорост при мобилните камери от 3 км/ч. В тази връзка отразената във фиша наказуема скорост е изчислена в полза на водача, като действително установената скорост е намалена. Съдът е на мнение, че не е налице извършено нарушение и обжалваният електронен фиш трябва да се потвърди", мотивира решението си пловдивският съд. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дани

Дани

29.03.2023 | 18:50

Такава Тъпотия Може Само В България Щом Линейка Която Лети С Висока Скорост Да Спаси Живот Е Глобена То За Други Що Да Кажа Това Може Да Прави Само Злодей

Отговори
4 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?