Следвайте ни

Гледат при закрити врата делото срещу младежите, похитили ученик от Спортното

viber icon

При закрити врати ще се гледа делото срещу 23-годишният Пламен Тингаров, 20-годишният Християн Кочев и 21-годишният Кристиан Панайотов, обвинени в отвличане на 16-годишен ученик от Спортното и гавра с него. Това решиха магистратите от Окръжният съд  в Пловдив след отправено искане от защитните на тримата младежи, предаде репортер на "Марица". Причината – да не се изнасят в медийното пространство интимни и неудобни подробности от случката през май миналата година. 

Защитата на момчетата поиска съдът да измени мерките им за неотклонение, но последва отказ, който може да се обжалва пред Апелативния съд. Порязано бе и отправено искане делото да се върне на прокуратурата, заради грешки в обвинителния акт. 

В крайна сметка разпоредителното заседание ще се проведе на 17 март, когато адвокатите ще с епроизнесат по какъв ред искат да протече делото и дали тримата младежи ще признаят вина. 

Припомняме, че в края на декември тримата официално се сдобиха с обвинение от прокуратурата. 

На 21 май Християн и аверите му отвлекли ученика. Когато автомобилът тръгнал, 16-годишното момче се опитало да вика за помощ и да скочи от колата, но вратите били заключени. По време на пътуването бил заплашван с нож и пистолет от Кочев, който го удрял с юмруци по тялото. Всичко било заснето с телефон. Кочев свалил част от дрехите на младежа, а други срязал с ножа, като го предупредил, че трябва да му даде 1000 лева, защото ще му направи снимки  и ще ги изпрати на негови близки, както и че ще ги публикува в социалните мрежи. След това казал на шофьора Пламен Тингаров да спре на черен  път. Там зарязали тийнейджъра без дрехи, снимали го, накарали го да пие вода от локва. Кочев му казал, че от понеделник трябва да започне да му плаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?