46

Главсекът на МВР обеща нови пистолети за всички униформени в Пловдив

Главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров връчи модерни оръжия на униформени в Пловдив. Общо 22 нови пистолети, марка "Валтер" получиха полицаи от сектор "Специализирани полицейски сили". По два електрошокови пистолета пък бяха разпределени за всяко едно районно полицейско управление в града и областта."Това е нещо, което отдавна чакам да се случи. Усилията на ръководството са насочени към това служителите на реда да получат това, което заслужават - сигурност и добро въоръжение и снаряжение", каза Тодоров. По думите му нови пистолети ще има за всеки униформен, но с времето. "При следваща поръчка и доставка, ще има и за районните управления", обеща той.  И допълни, че валтерът е добро оръжие. Към момента във всяко районно има два електрошокови пистолета "Тейзър", с които ще боравят обучени. С него ще се борави по разписани правила и при нужда, например при инциденти с агресивни лица. 

"Пазете се, изпълнявайте на 100 % това, на което ви учат вашите командири", заръча Тодоров на униформените, които се бяха строили в двора на сектор "Специализирани полицейски сили", за да получат оръжия. 

Главсекът на МВР коментира и акциите срещу купуване на гласове в Пловдив и страната. По думите му при днешните действия на униформените в "Столипиново" има двама задържани, в чиито тефтери са записани имена и суми. Разследване ще покаже дали става въпрос за купен вот или за чиста проба лихварство, както и дали двете неща не са обвързани по посока изборите.  

снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Павел

Павел

29.03.2023 | 07:37

Защо ,защо харчат парите на държавата за оръжие ?С тези пистолети олигарсите ли ще защитават ?На тези им трябват глави а не пистолети !

Отговори
4 0
Мда

Мда

28.03.2023 | 16:47

Пловдивската полиция вече ще е на друго ниво.

Отговори
3 5
Анимал планет

Анимал планет

28.03.2023 | 16:19

Тони Квадратната Чииииифутска глава е на своя боен чиииифутски пост Праска минуси като изоглавен га види думичката чиииифут и къпан милиционер Щото е защитник на хайваните и от тях съ храни

Отговори
8 0
Пита Сретен Йосич

Пита Сретен Йосич

28.03.2023 | 16:08

А едно пищолче за Асфалт Паша новичко ша има ли Щото старото му се изтри нящо от снимките докату седя у чекмеджето на Гейшеф

Отговори
10 2
Повод за Народно голямо веселие

Повод за Народно голямо веселие

28.03.2023 | 16:00

Със нови пистолети ша ни гърмят Кък да не подскачаме от радост Пистолети от братския демократичен свят Досега ни стреляха със пистолети незнайно как попаднали им от Руския ни враг а сега със демократични пистолети Валтер Ама не Папазки Радвай се Народе

Отговори
10 2
Гаргамел, гаргамел, гаргамел, дилдо, стриптийз

Гаргамел, гаргамел, гаргамел, дилдо, стриптийз

28.03.2023 | 15:56

За какво им са, снощи се загледах в един филм, та да плашат,, гаргите,, и да се,, фукат,, като пред такива като,, гаргамел,, ох такъв мъж не се е,, родил,,...нецензурна дума,, гаргамел,, ли, или неудобна, нецензурна дума е,, от устата в г... и обратно....!?

Отговори
7 5
Пловдив

Пловдив

28.03.2023 | 15:54

А с корумпираното МВР Пловдив какво правим пиле шарено

Отговори
8 2
Нищо бе

Нищо бе

28.03.2023 | 15:59

Слагаме фустаниту, личната карта и към ресторанта, може , кой плаща ли, ами не този с пистолета...демек клиента, вече е обратно...!

Отговори
6 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?