46
Следвайте ни

Ген.-майор Матеев пред "Марица": Няма свободни места за военнослужещи в Пловдив, напливът е голям

viber icon

Много добро и съизмеримо със състоянието на нашите партньори от НАТО. Така ген.-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО), определи пред "Марица" кондицията на Специалните сили на страната към днешна дата. 

"Категорично вече не отстъпваме не само по лични качества, мотивация, колективни умения и оперативна съвместимост. Не отстъпваме вече и по въоръжение и снаряжение. Говоря за лична екипировка, средства за защита и средства за разузнаване. Очакваме следващия месец да получим първата голяма доставка от машините за Специалните сили, за които сключихме договор миналата година. И на този фронт да сме съизмерими. Така че, състоянието на Специалните сили е добро", посочи ген.-майор Матеев.

Той коментира още, че във всички военни формирования в град Пловдив няма вакантни места. "Това са единствените вакантни места ( на новоположилите клетва), които са се освободили от нормалния вход-изход на военнослужещи. И веднага са заети. Става въпрос за сериозен конкурс. Подбраните са най-добрите момчета, които са се явили на конкурса. Имаме единствено свободни места във формированието в град София, които попълваме поетапно във връзка с вървящите ремонти там", каза още ген.-майор Явор Матеев пред "Марица". 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Смешен пагон

Смешен пагон

17.10.2021 | 18:34

Мъж като петел на дъжд.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?