1553

Галя, която побърка Германия с кражби: Направете коледно чудо!

Много Ви моля, с цялата си душа Ви моля, направете ми едно коледно чудо, ако искате ми сложете камера. Това поиска от съда Галя от пловдивското село Чешнегирово, която се прочу в Германия с кражби. Немските власти искат екстрадиция за момичето от ромски произход, заради четири посегателства и опит за пето, останало недовършено, през 2019 г. 

Галя е била непълнолетна по време на ударите. След като е заловена й е наложено наказание от 8 месеца затвор. Тя напуснала Германия веднага след постановяване на присъдата и се е прибрала в България. Така се стига се до издаването на Европейска заповед за арест. Момичето е арестувано тук, вече пълнолетно. Срещу нея се води производство за предаване на властите във Федерална Република Германия за изпълнение на влязла в сила присъда. Искането е на Районния съд в Саарбрюкен. 

Както Окръжният, така и Апелативният съд в града под тепетата взеха най-тежката мярка за Галя, а именно "задържане под стража".  Същинското дело за екстрадиция е насрочено за 12 януари пред Окръжния съд, тъй като се чакат документи, изискани от Германия. 

"Не са налице основанията, които да обосноват потвърждаване на мярката за неотклонение. Същата е с огромна тежест върху младото пълнолетно дете, което ще бъде действително подложено на голям стрес предвид обстоятелството, че ще бъде задържано с мярка, която е прекомерно тежка.

Липсват данни в какво точно се състои самото наложено наказание в Германия. Живее в с Чешнегирово постоянно, предстоят й изпити, няма данни за извършени други престъпления и образувани други досъдебни производства срещу нея. Следва да отмените наложената мярка за неотклонение. Предложили сме друга такава - мярката домашен арест с електронната система за наблюдение да бъде изпълнена или друга по-лека, определена от Вас, включително и парична гаранция", каза нейният защитник пред съда. 

"Има реална опасност от укриване по отношение на исканото лице и това е така, защото то е присъствало в процеса в Германия, знае за наложеното му наказание, но това не го е възпряло да се прибере в България и да се отклони от неговото изтърпяване. Защитата казва, че видите ли тя търпяла част от това наказание с посещение на психолог, но такива доказателства няма по делото. Обвинението няма как да приеме, че една част е изтърпяна, друга не от наказанието, и ако е така, че е ходила на психолог, защо не е останала, а се е прибрала в България", контрира представителят на прокуратурата. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Да си я суркат към Германия мангалката и да синпонесе наказателна

Да си я суркат към Германия мангалката и да синпонесе наказателна

18.12.2022 | 10:57

Отговорност.Аман от роми-престъпници с БГ паспорти,излагащи нацията ни.

Отговори
19 0
Deutsch

Deutsch

18.12.2022 | 12:21

Точно. Що се е върнала тук, защото има шанс 50/50 да улучи корумпиран съдебен състав и да се измъкне. Я, марш там, за да видиш как в немския затвор ще те приемат като малцинство.

Отговори
14 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?