Следвайте ни

Фейсбук стана детектив: намира портфейли, кучета и играчки

viber icon

Социалните мрежи се използват за всичко – онлайн концерти, флиртове, нови запознанства, търговия, за връзка със семейството, чиито членове живеят на километри един от друг и за какво ли още не. През последните месеци, обаче, фейсбук се превърна в детектив. В специално създадени групи по градове и квартали на Пловдив се търси съдействие за изгубени и откраднати вещи. 

Най-голям брой са молбите за помощ по повод изгубени или оставени по невнимание портфейли. Немалко са и публикациите за намерени такива, чиито собственик се издирва. 

Стопани пък използват широкия обхват на социалните мрежи, за да намерят изгубения си домашен любимец. Майки пък пишат за забравени дрехи и играчки на детето си. 

И фейсбук дава резултат. В голям процент от случаите историята има щастлив край, а социалните мрежи изпълняват успешно ролята си на детектив, което кара пловдивчани да използват този вид услуга. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?