Следвайте ни

Фермери от Пловдивско на мушката на ало измамниците

viber icon

Ало измамници прилагат нова схема, като този път търсят жертви сред фермерите. За това са алармирали на горещата линия на Държавен фонд „Земеделие“ стопани от Пловдивско. Непознати звъняли на мобилните телефони на стопаните и се представяли за служители на фонда. Заблуждавали ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която им била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума за „услугата“. 

От ДФ „Земеделие“ припомнят, че регистрацията за земеделски производители е безплатна. В тази връзка ръководството на фонда призовава всички земеделски стопани да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират както ДФЗ, така и органите на МВР.

 Сигнали за корупция, незаконни или неправомерни действия или бездействия на длъжностни лица от администрацията на ДФ „Земеделие" могат да се подават в писмен или електронен вид в Централно управление на Фонда или в ОД на ДФ „Земеделие“ - по електронна поща на адрес: [email protected], както и на телефон 0700-106-16.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?