Следвайте ни

Фалстарт на делото за зверската катастрофа до Кадиево заради закъсняла призовка

viber icon

Закъсняла призовка отложи старта на делото срещу Петър Маринашки, шофьорът на БМВ-то ковчег, в което през ноември до Кадиево загинаха двама тийнейджъри - Тодор Бараков и Виктор Василев.

В съдебната зала се яви самият Маринашки със своя защитник адв. Йордан Давчев. Стана ясно, че едва вчера е получил призовка и бе отправено искане за отлагане на старта на делото за друга дата. Съдът се съгласи с това искане, тъй като ако се даде ход на делото сега, това би означавало нарушаване на правата на Маринашки, който трябва да е призован редовно 7 дни преди заседанието.

В залата присъстваха близки и роднини на загиналите момчета Тошко и Виктор. На протест преди това те се обявиха за справедлив процес и за максимално тежка присъда за Маринашки, който шофирал колата ковчег.

"Това не е инцидент. Това е убийство и то умишлено. Няма как да се нарече по друг начин след като се качваш да караш надрусан и хвърчиш с превишена скорост", коментираха протестиращи.

Самият Петър Маринашки запази мълчание. В залата бяха още и двете оцелели след зверското меле момчета. Те твърдят, че не помнят нищо от случилото се, а според адвокатите на почернените семейства те са най-ценните свидетели. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?