Следвайте ни

Фалстарт на делото за убийството на Плъха! Д-р Димитров е болен, предстояла му операция

viber icon

Отсъствие на един от адвокатите на д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на Жоро Джевизов – Плъха, отложи рестарта на делото днес.  Димитров, който уби рецидивиста  с незаконен пистолет "Валтер" на 2 март 2018 година, също не успя да присъства на разглеждането на делото, посочвайки, че е болен. На 26 юни е постъпил в УМБАЛ Пловдив с диагноза "увреждане на междинните дискове". Единият от адвокатите му се яви в съдебната зала - Гено Василев, но другият Георги Кутрянски е на друго дело. Адвокатът Василев заяви, че Димитров е приет по спешност в болница и може да предстои операция.

Защитникът на семейството на Жоро Джевизов - адвокат Красимир Елдъров, също застана на съдебната банка. Родителите на Жоро Плъха присъстват в залата. Отвън са техни близки, но поради коронавирусните мерки няма как всички да бъдат допуснати до делото. 

Родителите на убития изразиха възмущението си от бавния развой на делото и събитията, свързани с него. "Малкият беше на 6 месеца като стана това, сега е на две години. Все се измисля нещо да се отложи делото", коментираха те. Адвокат Елдъров успокои вълнението им и ги посъветва да изразят недоволството си, когато съдията им даде думата. 

Адвокат Елдъров изказа възмущението си от начина, по който д-р Димитров уведомява за състоянието си. "Това е просто една бележка, на която има дата на постъпване, но не се упоменава нищо за престой и за това дали наистина състоянието му не позволява да присъства на делото. Моля да се провери на място", каза той. 

Съдът поиска цялата медицинска документация за приемането му в болница. Бележката за отсъствието на д-р Димитров не отговаря на нормативните изисквания и ще трябва следващия път да се представи пълна медицинска документация, каза съдията. Ако има нарушения може да му променят мярката за неотклонение.

Делото се отлага за 23. юли, заради неявяване  на подсъдимия. Другата пречка е нередовно призоваване на пострадалата Надежда Стоева, както и на адвокат Георги Кутрянски. 

Снимки от Тони Михайлов

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Rosalina DE LUCIA

Rosalina DE LUCIA

30.06.2020 | 15:38

Здравейте г-жо и г-н, На този коментар обявявам новите си съобщения. Свидетелствам за получения заем и искам да благодаря на г-жа Виолайн. Имате важен проект за изпълнение, но за съжаление нямате достатъчно пари, за да започнете. Вашият бизнес е фалирал и търсите средства, за да започнете, това съобщение е за вас. Моля, свържете се с тази дама с кредитора на IBSI-BANQUE. Ето неговия имейл адрес: [email protected] Благодаря ти !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?