1939

Фалшив турагент прибра над 700 бона

Нов опит за старт на делото в Асеновград

Делото срещу асеновградчанката Ана, която успя да изкара над 700 бона чрез мощна измамна схема, свързана с екзотични екскурзии, буксува. Причината - масово неявяване на подлъгани и измамени. Списъкът е изключително дълъг и наброява над 100 души. Делото бе отлагано няколко пъти поради тази причина. Нов опит ще бъде направен утре, 8 април. Дори и сега обаче съдебната зала се оказва тясна за явилите се свидетели. Много от тях са си наели личен адвокат, други използват групово един защитник. Исковете, заведени срещу Ана, варират от 1000 до 50 000 лв. 

Находчивата асеновградчанка била служителка на туристическа агенция. Била уволнена заради злоупотреби. Въпреки това

тя решила да изкара пари на чужд гръб

и през ноември 2016-а вкарала схемата в действие. Продължила да се представя като служител  на туристическата агенция и  предлагала екскурзии на ниски цени до различни дестинации - Дубай, Маракеш, Малдиви, о. Бали, Занзибар, Пунта Кана, Москва, Япония и други. Намирала желаещи да се запишат за екскурзии от познати, приятели и предишни клиенти на агенцията, в която работила. На познатите казвала да предлагат нейните оферти и да събират пари от други желаещи. Дори ги изкушавала с бонуси - при събирането на определен брой потенциални екскурзианти обещавала на своите познати

почивката да им излезе безплатна. 

На въпрос от клиенти защо са толкова ниски цените на пътуванията, жената от Асеновград обяснявала, че това се дължи на закупени от нея пакети за екскурзии за големи търговски дружества и държавни учреждения, включително и големи фармацевтични компании, които впоследствие отказали да пътуват. Те щели да заемат техните места и да се чувстват привилегировани и избрани. 

Постепенно, освен чрез предлагане на екскурзии, измамницата решила да си набавя средства и като мотивира различни хора да ѝ предоставят заем или да инвестират в „бизнеса" ѝ. Схемата на асеновградчанката е действала до края на април 2019-а. Според събраната информация е

измамила десетки в близо 20 града,

в т. ч. Пловдив, Асеновград, Първомай, Карлово, Клисура, Пазарджик, София, Варна, Бургас, Провадия, Пирдоп, Септември, Лом, Благоевград, Ихтиман, Русе, Пещера, Дулово и др.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Митко

Митко

13.05.2022 | 12:04

Лъчезар Христов Василев е нагъл, настоятелен и се опитва да заблуди възрастни хора, да им спечели доверието и да ги вкара в беда.

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?