46

Фалшификатор №1 в Пловдив удари на камък в съда

Фалшификатор №1 на Пловдив Иван Богоев остава в ареста. Това е решението на магистратите от Апелативния съд. Богоев поиска да бъде освободен срещу парична гаранция, но удари на камък. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви документи. Той ще чака старта на делото срещу него на топло. 

 След като се запознаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии прецениха, че уличаващите обяснения на другия обвиняем комуникират с показанията на полицейските служители, които са проследили размяната на книжа и документи между двамата в специално изграден тайник в изоставена пловдивска сграда, както и с протоколите за претърсване и изземване на вещи, които са относими към предмета на доказване.   

 Апелативният съд прие също, че при определяне на по-лека мярка за неотклонение е налице опасност Богоев да извърши престъпление и да се укрие, предвид повдигнатото обвинение и обремененото му съдебно минало, сочещо на своеобразната му специализация в подправка на парични знаци и документи. 

 56-годишният Богоев бе арестуван зрелищно посред бял ден в града под тепетата при акция на ГДБОП. Заедно с него бяха заловени и двама души. Според прокуратурата те са действали като организирана престъпна група. Изработвали са фалшиви лични карти и шофьорски книжки, както и паспорти на цени от 250-300 евро. 

 

 

      

 

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се счита за невинен до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда.

 

                                                                                      8.12.2022г.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?