Следвайте ни

Убиецът с корсата сакат и насинен в съда, остава в ареста

С гипсирана ръка и насинено лице беше докаран днес в съда 19-годишният Огнян Дебелаков. В неделята на 29 септември през нощта той уби двама свои приятели, след като заби управлявания от него „Опел Корса“ в електрически стълб на бул. „Марица-юг“. 

Спрямо него е повдигнато обвинение в това, че е нарушил правилата за движение, и като неправоспособен водач, по непредпазливост, е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,55 на хиляда, установено по надлежния ред, обясниха от прокуратурата.

Пред съда младежът изглеждаше доста неадекватно и в недобро здравословно състояние. Той дори не успя да каже с точност кога е роден и какво е учил. Адвокатът му настоя той да бъде поснат под домашен арест, за да може да се лекува.

Съдът обаче прецени, че Огнян Дебелаков трябва да остане за постоянно зад решетките. За извършената катастрофа той може да получи наказание лишаване от свобода от  5 до 20 години.

 

Костадин Аршинков

Ръководител екип „общество“

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?