Следвайте ни

Евтиното е скъпо: Македонски тираджия опита да "пробие" полицаи с 10 евро

viber icon

44-годишен македонски тираджия направи опит да подкупи полицейски служители на АМ "Тракия" с банкнота от 10 евро и си изпати.

На 24 септември тираджията пристигнал в България с товарния автомобил, за да извърши курс от Шумен до Северна Македония. На следващия ден натоварил стоката и потеглил за родината си. Към 19,30 часа се движел по автомагистрала „Тракия“, в посока София. Той знаел, че е забранено при движение по автомагистрала да се спира за престой или паркиране извън обозначените места. Въпреки това, македонецът С.Т. спрял и отбил в аварийната лента, за да направи 45-минутен престой, защото изтичало разрешеното му време за шофиране без почивка.

Около 20,30 часа при обход на магистралата, в района на Пловдив, полицейските служители забелязали товарния автомобил в аварийната лента. Те се приближили до моторното превозно средство и поискали документите от водача.  Осъзнавайки, че заради неправилното спиране в аварийната лента на магистралата може да бъде санкциониран, македонецът решил да даде подкуп на полицейските служители, за да не изпълнят служебните си задължения и да не му наложат глоба.

За целта той поставил банкнота от 10 евро в паспорта си, след което с другите документи го оставил на багажника на полицейския автомобил.

Когато полицаите отворили паспорта, тираджията им казал, че банкнотата била предназначена за двамата. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай.

Междувременно му съставили фиш по Закона за движение по пътищата.

Македонецът бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, след което му е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 200 лева и му е  наложена забрана да напуска България.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

06.10.2020 | 16:47

Ало Македонски,този подкуп е за велосипед,а не за ТИР.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?