3906

Ето кой съдия взима делото срещу близнаците от Цалапица

Съдия Спасимир Здравчев поема делото срещу близнаците от Цалапица. Това каза пред "Марица" адв. Антоанета Николова, защитничка на майката на убития Митко. На 26 март Здравчев ще "наследи" колегата си Боян Кюртов, който напусна съдебната система.

Датата на заседанието остава непроменена, въпреки очакванията, че ще се избере друга предвид графика на 12-ти наказателен състав. Съдия Спасимир Здравчев е познат като изключителен професионалист. Оглавявал е Районния съд в Първомай. Ползва се с добро име, което дава надежда на почернената майка и на близките на убития Митко, че ще се стигне до справедливо за тях решение. 

Както и предния път, опасенията на близките на Митко са, че близнаците отново ще поискат съкратено съдебно следствие. Припомняме, че делото започва отначало, от фазата на разпоредително заседание. Кюртов първоначално разреши съкратено съдебно следствие, но на едно от следващите заседания ревизира определението си. Така реши делото да протече по общия ред, с разпит на свидетели, особено заподозрения за убийството Рангел Бизюрев. 

След оттеглянето му, обаче, не е ясно дали съкратеното съдебно следствие ще бъде допуснато от носия съдия по делото Спасимир Здравчев. 

Близнаците Борислав и Валентин Динкови са с обвинение за укривателство. 


Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?