Следвайте ни

Ето кой поема кормилото на ДАНС в Пловдив

viber icon

Николай Петров е новият стар шеф на ДАНС в Пловдив, научи "Марица" от сигурни източници. Досегашният Тодор Ангелов беше пенсиониран преди два дни. Смяната е дежавю в редиците на контраразузнаването в града под тепетата. Ангелов пое поста през април 2018 година именно от Петров, който сега поема кормилото. 

Това е трето назначение на Николай Петров като шеф на ДАНС през последните 10 години. 

През юни 2010 сегашният областен Ангел Стоев, тогава началник на службата, е сменен. На негово място идва Асен Стефанов. Той ръководи ДАНС в Пловдив до август 2013-а, когато е пенсиониран. Тогава за първи път на поста е назначен Николай Петров. Месец по-късно е освободен и заменен от Димитър Влахов. 

През юни 2014-а Влахов отново отстъпва стола си на Петров, който остава на поста до април 2018-а. След това е преместен и става ръководител на ДАНС в Плевен. Наследен е от Тодор Ангелов, който е дългогодишен служител на агенцията по сигурността. 

На 1 юни тази година Тодор Ангелов бе пенсиониран, а на негово място идва отново Николай Петров. 

Завръщането му не е добра новина за бившия кмет на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Именно Николай Петров водеше разследванията срещу тогавашния градоначалник за нарушения при провеждането на обществена поръчка за изграждане на зоопарка и за нанесени щети на общината в размер на 1 млн.лв.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бат Митко

Бат Митко

03.06.2021 | 14:29

Джуркаме едни и същи калинки! Нищо ново!

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?