Следвайте ни

Ето кои са хлапаците, трошили прозорците на кооперация в Пловдив

viber icon

Полицията в Пловдив успя да хване невръстни злосторници, тормозещи хората в кооперация на улиците „Лайка“ и „Подрумче“, които са на границата между кварталите „Захарна фабрика“ и „Шекер махала“.

В понеделник се оплакала живееща там, която съобщила, че за пореден път кооперацията е претърпяла канонада от камъни и има много счупени стъкла по прозорците и терасите. Според потърпевшите този терор продължавал вече втора година, но никой не се отзовавал на жалбите и сигналите им.

Този път полицията се активирала и започнала проверка по извършено престъпление по чл. 216 от НК за незаконно повреждане на чужда собственост.

Служителите на реда установили, че подалата жалбата жена е съседка, която няма съпричастност към увреденото жилище. Пострадалият апартамент бил на лица от ромски произход,  които в момента се намират извън страната.

Днес полицаите разкрили извършителите, научи „Марица“. Това са Сергей М., на 12 г., Стефан К., на 11 г. и Иляз Д., на 13 г. Физическият извършител бил Иляз, който се води на отчет в Детска педагогическа стая при Трето РУ, за извършена подобна проява презсептември  2019 г. На всички деца са снети били писмени обяснения. С тях вече работят инспектори от Детската педагогическа стая.

По повод извършващата се проверка и сигнала за ежедневен тормоз, е била направена справка в масивите на Трето РУ Пловдив, от която станало ясно, че от началото на 2020 г. подобен сигнал е постъпил веднъж в районното управление на 29 юли м.г.

Материалите са докладвани на наблюдаващ прокурор в Районна прокуратура- Пловдив

Според разследващите целта на ромите от Шекер махала е била да принудят хората, които не са роми, да отидат да живеят на друго място, а ромите да изкупят жилищата.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

USA

USA

18.05.2021 | 20:58

Едно време имаше ТВУ

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?