Ето какви марки бълвали разбитите фабрики за цигари ВИДЕО

Четирите разити нелегални фабрики за цигари, за които Марица.бг съобщи,  са произвеждали ментета на различни марки. В момента на работа във фабриката в Тутракан органите на реда са установили производство на папироси от марката Eva Slims.

В цеха в Горна Оряховица модерните машини са бълвали по 100 000 кутии дневно от марката Capital.

В Дупница пък в двете фабрики са правени цигари от марките  Marble и Mayflower.

Само единият вид цигари е бил предназначен за разпространение на вътрешния пазар, останалите са отивали за износ, каза окръжният прокурор Румен Попов.

Въпреки че произвежданите марки са различни, тютюнът за тях е бил подготвян на едно и също място – в цех в пазарджишкото село Калугерово. Там са открити оборудвани помещения за рязане, обработване и ароматизиране на тютюна, който след това е заминавал за нуждите на четирите нелегални фабрики.

При акцията досега са конфискувани общо 42 тона акцизен тютюн и 192 000 кутии нелегални цигари.

Задържани са общо 23 лица. Четири от тях са освободени под гаранция, останалите са в ареста за 72 часа.

Четирима от престъпната схема пък са обявени за общодържавно издирване.

На кого са фабриките и кой е организирал дейността, засега е следствена тайна.

Сред задържаните има и двама пловдивчани, но според органите на реда те не са сред основните организатори на схемата. От тях обаче е започнало разплитането на престъпното кълбо. Те са били разследвани за същата нелегална дейност преди две години. Тогава по оперативното дело работел екип на Икономическа полиция Пловдив.  Зарази теч на информация обаче при опит на локализиране на небегалния обект разследването ударило на камък.

В началото на тази година същите пловдивчани попаднали в полезрението на полицията с охолния си начин на живот без наличието на легални доходи. Тръгвайки по тази нишка, органите на реда стигнали до разбиването на четирите тайни фабрики за цигари и цеха за обработка на тютюна.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?