Следвайте ни

Ето ги! Тези нападнаха полицаите в Куклен

Съдия Доника Тарева остави и тримата в ареста

viber icon

Тримата роми, които не се посвениха да нападнат полицаи в Куклен, остават в ареста. Съдия Доника Тарева прецени, че постъпката им е опасна за обществото и може да се повтори, поради което им наложи постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Тримата роми - Румен Карагьозов, брат му Васил Карагьозов и Исус Атанасов , ще подадат жалба до министъра на вътрешните работи Младен Маринов за проявено спрямо тях полицейско насилие. Това заяви адвокатът на двамата братя Васил Иванов по време на заседанието за мярката им за неотклонение в Районния съд преди минути. Защитникът каза, че неговите клиенти са се оплакали, че са били вързани и бити от служителите на реда след инцидента в Куклен.

16-годишният Кънчо Камбуров пък се оплакал, че когато бил задържан и поискал да пие вода, полицаите разляли кофата с вода по пода и го карали да я облизва. "Няма значение от кой етнос са тези хора, важното е случаят да се изясни и правата им да бъдат защитени", заяви адвокат Иванов, който поиска клиентите му да бъдат пуснати на свобода срещу подписка.

Съдия Доника Тарева обаче не уважи искането му и им наложи постоянна мярка за неотклонение Задържане под стража. Ако решат да обжалват, мярката им ще се гледа в Окръжен съд на 9 май от 15,30 часа.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (3)

Джеси Джеймс

03.05.2019 | 00:19
2 0

Роми, роми ама бая на цигани ми мязат

Данко

02.05.2019 | 22:38
2 1

Дайтеги на мен и вода щех даим дам в някой язовит.и нямаше да могат да говорят бой на такива цигани щото се мислят за недосегаеми,едно време си знаеха мястото .

Adolffffff

02.05.2019 | 21:04
2 0

Malko sa gi bili,Prava imat,da see oplachat v BELENE

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?