Следвайте ни

Eшън пред ресторант в Пловдив! Младеж извади пистолет и стреля

viber icon

Пловдивчанин изкарал акъла на клиентите на ресторант в квартал „Гагарин“, след като извадил пистолет и започнал да стреля, научи „Марица“ от свои източници.  В резултат екшън героят си имал работа с полицията и съда в града под тепетата. 

Филмовата сцена се разиграла на 28 юни тази година. Около 20.30 часа младежът, явно употребил алкохол и изпаднал в екстаз, извадил законния си газов пистолет „Carrera” пред ресторанта на ул. „Колю Фичето“ № 1 и изпразнил пълнителя в неопределена посока. 

Клиентите изпаднали в паника, някои залегнали от страх. Веднага бил подаден сигнал в полицията и на място пристигнали униформени от Трето районно. Съставили акт на стрелеца, като в него била вписана глоба в максимален размер 2500 лв. 

Пловдивчанинът обжалвал наказанието пред Районния съд, а преди няколко дни магистратите намалили санкцията на 500 лв. Мотивите са, че е налице нарушаване на закона, а именно употреба на неогнестрелно оръжие на обществено място, но съдебната инстанция смята, че размера на наказанието е значително завишен. 

„Настоящият съдебен състав обаче, намира, че в процесния случай следва да се отчетат освен начина на извършване на нарушението - произвеждането на няколко изстрела в неопределена посока, то и обстоятелството, че нарушителят е в изключително млада възраст, както и липсата на доказателства относно имуществено положение, трудова ангажираност и доходите, които същия реализира, както и липсата на предходни, санкционни нарушения. Изброените обстоятелства следва да се третират като такива, които смекчават отговорността на санкционираното лице. Не може да бъде пренебрегнато и обстоятелството, че жалбоподателят не е оспорил извършването на процесното административно нарушение, същия е използвал законно притежавано неогнестрелно оръжие поради което  неоправдано се явява налагането на максимално предвидения в закона размер на административното наказание глоба. Същият следва да бъде намален на 500,00 лева, който размер според настоящия съдебен състав би осъществил целите на административното наказание“, гласят мотивите на съда. 

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

да попитам

да попитам

30.12.2020 | 12:10

Какви "клиенти на ресторант" ?! Не трябва ли да са затворени

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?