Следвайте ни

Емил от Сопот евакуирал „Каспела“ заради футболни залагания

viber icon

49-годишният Емил Маринов от Сопот, който евакуира университетска болница „Каспела“ в Пловдив с фалшив сигнал за бомба на 13 януари, се оказа запален по футболните залагания.

Той следил непрекъснато мачовете – онлайн и по телевизията и залагал за любимите си тимове.  Именно тази негова мания го накарала да грабне телефона и изкара всички болни, включително  оперираните същия ден,  на улицата.

От четири  години Емил ходил на  хемодиализа в „Каспела“. От началото на годината обаче от отделението  променили графика като насрочили процедурите му във вторник, четвъртък и събота.

Събота обаче бил важен ден за залаганията за мачовете и това пречило на обичайните занимания  на Емил. Той се разгневил толкова, че съобщил на тел. 112, че в болницата цъка бомба.

49-годишият мъж е на хемодиализа от няколко години, първоначално процедурите му били в карловката болница, преди четири години се преместил в пловдивската болница.

Емил е освидетелстван  за психическо заболяване „олигофрения“ в психодиспансера в Пловдив, за същото заболяване имал  решение за инвалидност от ТЕЛК – Пловдив. Но според познати и разследващи мъжът е в състояние да се контролира и взема решения самостоятелно. Да следиш непрекъснато футболните срещи и участваш в залаганията изисква капацитет, смятат те.

Емил живее с родителите си в Сопот. Освен здравословните проблеми и страстта по хазарта, той е и криминално проявен.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?