71

Експресно! Ремонтираха делото "Дебора", до дни влиза в съда в Пловдив

Районната прокуратура в Стара Загора изпълни експресно указанията на съда и внесе отново обвинителния акт срещу Георги Георгиев за причиняване на телесна повреда, принуда и закани с убийство спрямо Дебора. 

Георги е привлечен като обвиняем за три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин за 18-годишната пострадала многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство.

Изпълнени са указанията на Районния съд и на Окръжния съд, като е допълнена обстоятелствената част на обвинителния акт. Взетата мярка за неотклонение спрямо Георги остава непроменена, а именно „задържане под стража“.Очаква се ново насрочване на разпоредително заседание по делото в Районния съд. Това ще стане до няколко дни.

За бруталното насилие стана ясно в края на юли миналата година. Случаят стана известен заради бруталното насилие над момичето, беше съобщено, че спешните медици са направили 400 шева, за да затворят прорезните й рани. Това провокира масови протести в големите градове на страната под надслов "Нито една повече". 

Дебора поиска 200 000 лв. обезщетение за преживения ужас. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?