4232

Експолицаят Караджов след барикадата: Продадоха мои имоти чрез измама

Прокуратурата разследва отнемане на имоти на експолицая Венцеслав Караджов чрез измама. За случката е съобщил самият той при осъществен разпит. Образувано досъдебно производство за евентуално извършено вещно укривателство. 

Експолицаят казал, че доалро е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си са били продадени два негови имота – вила в село Дедево и парцел в Пловдив. Това е станало чрез пълномощно, което той дал на член на неговото семейство, за да може имотите да бъдат прехвърлени на сина му. 

Впоследствие синът му е бил въведен в заблуждение да даде пълномощно на майка си за продажбата на въпросните имоти. Така те били закупени от други лица, а след това паричните средства от сделките не били предадени на сина на Караджив, а са били задържани от майка му и трето лице. По делото се извършват действия по разследването. 
 Районната прокуратура също така е образувала и досъдебно производство за това, че вчера Караджов се барикадира. Обвинението е, че е попречил на полицейски служители, като не се е подчинил на разпорежданията им да напусне дома си в Пловдив, за да бъде преведен в затвора за изтърпяване на постановена  доживотна присъда за убийството на родителите си. Припомнямв, че след 12-часова драма Караджов се предаде. В момента се намира в затвора за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода".

 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 7 оценки
4.4/5 от 7 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?