Следвайте ни

Експолицаят Караджов иска у дома, тормозели го в затвора СНИМКИ

viber icon

Бившият полицай Венцислав Караджов, който е подсъдим за убийството на родителите си в Пловдив, поиска от магистратите промяна на мярката му. Той настоява вместо да лежи в затвора да бъде пуснат под домашен арест.

Експолицаят е зад решетките вече почти  4 години.  По думите му всеки ден прекаран в тъмницата бил изпълнен с тормоз, насилие и лоши условия на живот. Освен това Караджов определи себе си като човек, станал жертва на системата.

„Искането за изменение на мярката ми е един зов за помощ. В затвора е кошмар. Подложен съм на какви ли не извращения, умишлени нападки, конфликти и дори натиск от надзирателите.    Не страдам само аз, а всички лишени от свобода. Постоянно съм под напрежение. Не мога да се подготвям за делата ми, знаете, че сам си готвя защитната позиция. Чувствам се, незащитен, подиграват се с мен. Само вие може да отмените тази несправедливост като постановите по-лека мярка”, каза пред съда Венцислав Караджов. След съвещание магистратите не уважиха искането на Венцислав Караджов и го върнаха обратно в ареста. 

Междувременно делото, в което Караджов жали наложената от съда мярка, беше отложено за началото на февруари 2020г. Причината  е липсата на експертизата, възложена на вещи лица в Научноизследователския институт по криминалистика.

 Снимка: Наташа Манева 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?