49
Следвайте ни

Експолицаят Качака от Трето РУ - вкъщи, с влошено здраве и проследяваща гривна

viber icon

Експолицаят от Трето районно Атанас Качаков под домашен арест. Това е окончателното решение на магистратите от Апелативния съд от преди минути. Съдебният състав потвърди решението на колегите си от Окръжния съд, с което Качаков излиза от ареста и се прибира вкъщи. 

Мотивите - здравословното му състояние се влошило. Той страда от неврологично заболяване, което се обострило през последните шест месеца след ареста му. Другият мотив е  влошеното психично здраве на големия му син. Така Качаков е с проследяващо електронно устройство гривна под домашен арест. "По този начин се постига баланс между обществения и личния интерес", смятат магистратите. Съдът потвърди и наложената му забрана за напускане на страната.

Припомняме, че срещу експолицаят са повдигнати две обвинения - за отвличането на Фарук Манаф и за проявена особена жестокост към него, както и приготовление за придобиване на голямо количество наркотици. Арестуван с Качаков бе и началникът на Трето районно Самуил Хаджиев. 

 

   

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

777

777

09.12.2021 | 15:38

Всички се разболяват, когато ги окошарят. А кога ги вършат нищо им няма.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?