1553

Експертизи тепърва доказват дали Капитана е блъснал жена

Експертизи тепърва ще доказват дали рокерът Капитана е блъснал жена. Това съобщиха за "Марица" от Районната прокуратура. 

Днес 41-годишният Иван Капитана бе изправен пред съда за шофиране с над промила в кръвта. Прокуратурата поиска задържането му под страна, но съдията реши да го пусне без никаква мярка за неотклонение. 

Жена твърди, че рокерът я е блъснал, сядайки пиян зад волана. Такова обвинение, обаче, към момента няма повдигнато. 

От обвинението съобщиха пред "Марица", че първоначално жена е била откарана в болница, като там на полицаите им е било съобщено, че тя няма тежки увреждания, но е била оставена за наблюдение в лечебното заведение. Образувано е било бързо производство и е повдигнато обвинение само за шофиране след употреба на алкохол. На следващия ден са били издадени временни медицински документи за това, че жената има пострадал прешлен.

Веднага в Районната прокуратура  бързото производство е било преобразувано в досъдебно производство за ПТП и е възложено за разследване от разследващ полицай от сектор "Престъпления по транспорта" към пловдивската полиция.  

След издаване на окончателни медицински документи с точната диагноза на пострадалата жена по досъдебното производство предстои да бъдат назначени съдебномедицинска и автотехническа експертизи за установяване на механизма и начина на причиняване на телесната повреда.

След като се запознае със  заключението на двете експертизи, наблюдаващият прокурор ще вземе становище за евентуално повдигане на обвинение за причиняване на телесна повреда. От обвинението ще обжалват решението на Районния съд. Възможно е и сключването на споразумение след евентуалното обвинение. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?