Следвайте ни

Ексклузивно! Прокуратурата разкри как мамят кабеларките

Към момента установените щети са за над 10 милиона лева, обяви Румяна Арнаудова

viber icon

Във вчерашния ден (13 юни 2019 година), след отлична организация на службите, бяха осъществени едновременно на територията на множество градове операции с 8 екипа, към които имаше служители на ГДБОП, експерти от КРС, прокурори и т.н. Това заяви говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова на извънреден брифинг относно схемата на някои родни кабелни оператори, действали в Югозападна България.

"Две кабелни телевизии разпространяват програми на територията на почти цяла Югозападна България. Водещо престъпление е данъчното. Двете фирми са с център Благоевград. Техническата експертиза ще ни даде отговор извършено ли е наистина престъпление", добави тя.

"Оперативната информация вчера не само беше потвърдена, но и събрахме изключителен обем от доказателства – техника и други устройства, които позволяват разпространението на авторските съдържания, без съгласието на носителите на авторските права. Установено е и нарушение на данъчното законодателство. Всичко това ще се анализира, за да се преформулират следващите обвинения", каза Арнаудова.

"На този етап се потвърждава, но може и да се увеличи размерът на нанесените щети. Стойността им към този четвъртък е 10 524 000 млн. лева", заяви говорителката на прокуратурата. "Във вчерашния ден беше установено, че на територията на страната, са разпространявани 60 тв програми - чуждестранни и български, без разрешение и съгласие на носителите на авторските права. Това престъпление, както и да се отчита неговата обществена опасност, е достатъчно сериозно. България беше попаднала в един период от време в негативен списък за това, че е държава, която неглижира посегателствата върху интелектуалната собственост", добави тя. блиц

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?