46

Екшънът в КАТ-Пловдив: Шофьорът глобяван 110 пъти, щял да смачка 60 души с колата

63 акта и 47 фиша. Така накратко изглежда 21-годишното минало зад волана на дрогирания шофьор, който сътвори истински екшън в двора на КАТ-Пловдив в опит да избяга от полицията. Вече е осъждан веднъж за употреба на алкохол зад волана. Хванат е навръх Нова година в София, като тогава са му свалени номерата на колата и му е взета книжката. 49-годишният джигит е правил нарушения из цяла България. Хванат е да кара пиян и през 2018 г. Досега обаче не е хващан с наркотици. Вчера е бил под влиянието на амфетамин. Самият шофьор е поискал да даде кръвна проба, като се изчакват резултатите от нея, каза началникът на КАТ-Пловдив гл. инсп. Йордан Милушев пред журналисти. Той добави, че 25 от издадените фишове са за превишена скорост, които обаче са платени. 

49-годишният дрогиран шофьор е бил в рамките на изпитателен срок вчера, докато вилнял в двора на КАТ, което още повече ще усложни положението му. Заместник-районният прокурор и наблюдаващ прокурор по делото Атанас Илиев посочи, че прокуратурата ще иска постоянното му задържане под стража. Очаква се джигитът да лежи в затвора, да получи солена глоба и да се прости с правото да сяда зад волана за дълго време. Според прокурор Илиев, при по-лека мярка има опасност да извърши друго престъпление. 

Шефът на КАТ-Пловдив обявни, че на всеки гражданин, който използва услугите на "Пътна полиция" се прави проверка за невръчени фишове и актове. На жената зад гишето й направило впечатление, че шофьорът е без книжка. Обадила се на полицаи да проверят дали след пререгистрация ще се качи да шофира. Така и станало. Спрели го за проверка, той отказал и побягнал с колата. Полицаите предприели всички действия да го задържат и то без превишаване пределите на използване на физическа сила.

"По това време в КАТ е имало 50-60 души, също много полицаи на плаца, което е спомогнало да няма жертви и пострадали", посочи гл. инсп. Йордан Милушев. Той допълни, че шофьорът има постоянни адреси на различни места през годините, като в момента е в Пловдив. 

Според прокурор Атанас Илиев 49-годишният шофьор е рекордьор с най-бързата регистрация и дерегистрация на автомобил - само в рамките на няколко минути табелите са сложени и съответно премахнати.  Началникът на "Охранителна полиция" комисар Костадин Костов посочи, че на място е имало доста очевидци, случката е била заснета и разпространена в социалните мрежи. От тях става видно, че не е упражнено насилие срещу шофьора, каза той. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Явно

Явно

03.08.2022 | 12:04

Не е за него шофирането.Да си седи вечно без книжка и с присвоена за държавата кола..Луд!

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?