46

Екшън в "Тракия": Дрогиран с БМВ избяга от полицаи, заплаши семействата им

44-годишен пловдивчанин избяга от полицията, след което бе арестуван. Екшънът се разиграл в "Тракия" на 26 май. Сутринта мъжът шофирал БМВ по бул. „Освобождение“. Полицейски патрулен автомобил му подал сигнал да спре, но той не се подчинил на разпореждането и се отправил към близките блокове, като успял да избяга. По-късно се върнал до автомобила си и отново предприел движение с него, след което спрял и седнал на пейка в междублоково пространство, където бил намерен от служителите на МВР.

Те поискали документите му за самоличност. Пловдивчанинът оказал съпротива и отправил заплахи към тях и семействата им. При извършените действия в него намерено малко количество амфетамин в пакетче, както и ново психотропно вещество, което предстои да бъде изследвано допълнително. Мъжът бил задържан.

Той е осъждан с влязла в сила присъда през 2015 г. от една година лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим  за държане на наркотични вещества. По нея той е бил обявен за издирване с Европейска заповед за арест, като е бил открит в Румъния и върнат в България през 2018 г., където е излежал наказанието си. Районният съд е взел най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, по искане на прокуратурата. Решението подлежи на обжалване пред окръжните магистрати. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

30.05.2023 | 17:15

з а т в ор

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?