1561

Екшън в Пловдив: Укротиха пиян с електрошок, след като нападна полицай

Мъртвопиян пловдивчанин заплаши и нападна полицаи. Екшънът се разиграл на 10 април в апартамента на почерпения побойник. Към 04.00 часа униформените се отзовали на сигнал за нарушаване на нощната тишина. Те заварили пловдивчанина много пиян и го помолили да спре силната музика, която звучала в жилището му. Той отказал, като започнал да се държи грубо и арогантно спрямо полицейските служители. Отказал да представи документ за самоличност, нарекъл ги ,, гомнари“, казал им, че не са никакви и няма да му казват какво ще прави. Заплашил ги, че ще ги размаже от бой и ще ги рита по стълбите, заявил им, че ,,ще ги *** в гъза“. Когато бил предупреден, че спрямо него ще бъде използван електрошок, пияният нападнал и ритнал в областта на крака единия служител на реда. След това заявил, че ако вземе електрошока ,, ще им го навре в г**а“.

Полицейските служители предприели действия за задържане на агресивния пловдивчанин. Той оказал съпротива при задържането му и се наложило да бъде използван електрошока. Междувременно на място бил извикан втори полицейски екип, които станали свидетели на поведението на пияния. В крайна сметка бил арестуван и откаран в сградата на Второ районно.

Изправен пред съда, пловдивчанинът оспорил голяма част от фактите и помолил за по-леко наказание. Магистратите решили да изкупи вината си със „Задържане в поделенията на МВР”. "Относно срока на наказанието, съдът счита, че най-справедливо е настаняването в поделения на МВР да бъде за две денонощия, като съобразява този срок с обстоятелството, че във връзка с
проявата си същият вече е бил задържан за 24 часа във Второ РУ Пловдив, поради което и зачита с решението си времето, през което е бил задържан", пише в решението на съда. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?