Следвайте ни

Екшън с неадекватен шофьор край Пловдив, едва стоял на краката си

viber icon

Мъртвопиян и дрогиран шофьор  отнесе солена глоба от Районния съд в Асеновград. Причината е, че отказал проба за алкохол и наркотици. Сега той ще трябва да брои 2 бона, освен това ще се прости и с книжката си за 2 години, научи "Марица". Решението на магистратите е от понеделник, а случката датира от 2 февруари. 

Около 21.05 часа шофьорът карал реното си по ул. "Тракия" в асеновградското село Червен. Полицейски патрул го спрял за проверка. Когато го доближили униформените установили, че седналият зад волана силно мирише на алкохол. Държал се и подозрително неадекватно, което им подсказало, че може шофьорът да е употребил и наркотици. 

Мъжът едва стоял на краката си и не знаел къде се намира. Не позволил да бъде изпробван за алкпохол и наркотици. Отказал да избере и алтернативните методи за изследване, в това число медицинско и
химическо.

Шофьорът бил задържан и откаран принудително в медицинско заведение, където отново се дърпал и отказал да даде кръв и урина. Въз основа на това полицаите му написали акт, въху който той се подписал. В последствие, поради отказът му, била иззета кръвна проба по принудителен ред с разрешение на съдия. 

Актът бил на стойност 2 бона, като наказанието включва и отнемане на книжаката за 2 години. Шофьорът обжалвал, но магистратите от Районния съд в Асеновград потвърдили санкцията. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?