Следвайте ни

Екшън и зрелищни арести до Пловдив заради метамфетамини

viber icon

Трима се озоваха в ареста след сделка с метамфетамини край Пловдив.  Белезниците са щракнати при съвместна операция на полицията в Първомай, отдел „Икономическа полиция“ и отдел „Криминална полиция“на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжната прокуратура. 

Единият от задържаните е 26-годишният Я.С. от Първомай. Той седнал зад волана на  „Мерцедес“, като е спрян за проверка. Установено е, че шофира надрусан. Открити са и метамфетамини. 

При акцията са задържани още М.С., на 29 г., от село Крушево и С.Г., на 29 г., от Чирпан.

Установено е, че М.С. е придобил от С.Г. метамфетамин на 4 януари като на същата дата ги е разпространил на Я.С. и на още един – А.Г., от с. Крушево.

По отношение на А.Г. се води досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура – Пловдив, за държане на наркотични вещества. При извършени претърсвания в домовете на С.Г. и А.Г. са открити и иззети високорискови наркотични вещества – метамфетамини.   

Събрани са доказателства, че през 2019 г. и 2020 г., Я.С. е извършвал по занятие банкови сделки, като е предоставял без съответното разрешение парични заеми срещу лихва на множество лица от района на Първомай.  За парите, които е предоставял в заем, вземал лихва от порядъка на до 40 % месечно. При претърсване в дома му е намерена тетрадка, в която той е записвал длъжниците и предоставяните на заем суми. 

По отношение на Я.С. са повдигнати три обвинения - за лихварство, за което е предвидено наказание  „лишаване от свобода“  от 5 до 10 г., глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация на имущество, както и за метамфетамина, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 г. и глоба от 2 000 до 10 000 лева, както и за управление на кола след употреба на наркотици, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 г. и глоба от 500 до 1 500 лева.

На М.С. и на С.Г. са повдигнати обвинения за притежание и разпространение на метамфетамин, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева. 

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Трафик

Трафик

06.01.2021 | 17:24

Що се разкарват извън Пловдив!!! На сред главната да спрете някой имубръкнете в джоба ще намерите каквото търсите!!!??? Кво трошите пари и коли за акции.... Освен ако не ви се иска ииекшъън..!!? До окръжна болница колкото щеш продавачи и купувачи... Даже с/у Ленинград хотела... Там си менкат насреь булеварда.... Полудяхте за кьор фишеци.. И разни акции.... Айде де посмаюи манго!!!

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?