71
Следвайте ни

Екшън до Пловдив: Откриха дрога в пчелни кошери, има арестуван

viber icon

Полицаи откриха пчелни кошери, натъпкани с дрога в село до Пловдив, научи "Марица". В тях имало над 1,5 кг марихуана. Открито е и малко количество кокаин.

До находката полицията стига, след като хваща мъж от Стара Загора с кокаин в Пловдив. Тогава следва претърсване на адресите, които обитава, един от които бил на родителите му в пловдивско село. В апартамента му в Пловдив е намерен кокаин, а в къщата на родителите му - марихуана. Стоката била скрита в пчелните кошери на баща му и била 1,5 кг. Освен трева, униформените открили везна и пликчета за разпределение.

Веднага последвал арест, а от прокуратурата му повдигат обвинение. Мъжът е изправен пред съда, а магистратите му определят най-тежката мярка "задържане под стража".

Според защитата му, която настояла за домашен арест, нямало достатъчно доказателства, които да налагат най-тежката мярка. Твърди се също, че той не живее при родителите си, а само ги посещава от време на време. Според адвокат, това не означава автоматично, че стоката е негова. Изтъква се, че има малолетно дете, за което трябва да се грижи, както и че е с влошено здравословно състояние. Арестуваният изтъкнал, че марихуаната е за медицински цели - да се ползва от баща му, ако се наложи. Така или иначе съдът не дал вяра на обясненията му и го оставила за постоянно в ареста. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?