49
Следвайте ни

Екшън до Пловдив: Апаши нахлуха в къща заради 80 бона

viber icon

Двама мъже проникнаха в къща в Сопот, за да свият близо 80 бона, научи "Марица". Жертвата била местен земеделски производител. Крадците не  го познавали лично, но знаели че в дома си държи огромната сума. Няколко дни преди да пристъпят към удара, двамата апаши Васко К. и Ваньо С. разучавали терена, следвали всяка стъпка на земеделеца. Накрая решили да действат. Проникнали в къщата с парите на 16 март тази година. Успели да ги намерят и отмъкнат, но късметът им изневерил. 

Полицаите ги чакали на вратата на излизане и им щракнали белезниците. Предполага се, че някой съсед е забелязал присъствието им в дома и се обадил на тел. 112. Прокуратурата повдигнала обвинения на крадците, които са съответно на 58 и 57 години.  Магистратите от Районния съд им наложили наказание - Васко К. ще лежи 1 година и 2 месеца, а Ваньо С. - с месец повече, при първоначален строг режим. 

И двамата заловени са признали вината си, като наказанията им са наложени след споразумение с прокуратурата, одобрено от съда.

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?