Следвайте ни

Еколози пратиха в съда новия парк на Гребната

Петчленният състав на Върховен административен съд ще решава съдбата на бъдещия парк с площ 650 дка, който Община Пловдив възнамерява да направи в гората между Гребния канал, река Първенецка и Марица.  Проектът е спрян заради жалбата на неправителствената организация на Васил Къдринов. Природозащитниците считат, че гората ще бъде унищожена, тъй като с преустройството <210> в парк се предвижда масова сеч.

 

Тричленният състав на ВАС е прекратил делото заради неплатената държавна такса от подателя на жалбата. Къдринов обаче е внесъл възражение в 5-членния състав, откъдето се чака окончателно решение, обясни кметът на район "Западен" Димитър Колев.  

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (4)

Георги

26.06.2019 | 00:50
0 0

Направете една скейт зона за децата, селяци. Толкова милиони хвърлихте за глупости :)) Не се ли сещате , че сте малоумни, поне отвреме навреме и да вземете някое наистина обществено полезно решение

мама роза

25.06.2019 | 21:29
4 0

жизненоважен проект хахахаххахахаа ?!?!? за семейство тотеви със сигурност, за другите под въпрос

...

17.06.2019 | 16:08
1 11

Не са еколози, а еко мафиоти и всички много добре знаят кой им дърпа конците да саботират жизнено важни за града проекти.

Бунтар

17.06.2019 | 11:06
10 1

Гребната, от най хубавият зелен парк се превръща в уголен и застрояващ.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?