Следвайте ни

Един удар с кухненския нож се оказал фатален за Милена

Продължава делото срещу Илиян Рангелов за убийството в Куртово Конаре

viber icon

Един удар в сърцето с кухненски нож е бил фатален за Милена Динова, която преди 3 години загина от ръката на своя годеник. Това стана ясно по време на днешното заседание в Окръжния съд в Пловдив по делото за жестокото убийство на 28 декември 2017 година в Куртово Конаре.

Процесът срещу обвинения за смъртта на Милена Илиян Рангелов стартира отначало след като миналото лято Върховният касационен съд откри нарушения в предишното дело и го върна на първа инстанция. Преди това Рангелов получи 14 години от Окръжния съд, увеличени с още две години от Апелативния. 

Преди днешното заседание бащата и братът на Милена заявиха, че очакват Илиян да получи доживотна присъда и се възмутиха от бавното правосъдие, което протака и отлага възмездието.

Днес в Съдебната зала бяха изслушани експертите, изготвили съдебномедицинската експертиза. Пред съда доц. Спасов обясни, че смъртта на Милена е настъпила от една прободна рана в лявата страна на гърдите.

Милена е получила и рана на устата, но това е станало при падането на земята.

Изслушани бяха и експертите, дали заключения в комплексната съдебнопсихиатрична и психическа експертиза. Според тях Рангелов е вменяем. По думите им той е с лабилна личностна характеристика, и дисхармоничност, висока себеоценка без никаква база за това.

Съдът назначи допълнителна съдебномедицинска експертиза, която да определи оръжието на убийството. На практика вече е ясно, че Илиян е наръгал Милена с нож, намерен в едно от чекмеджетата в кухнята.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?