Следвайте ни

Двойният убиец от „Гагарин“ пак се пробва да излезе на свобода

viber icon

Йордан Таков, който застреля със законно притежаван  пистолет „Макаров“ своя  съдружник Христо Ботев и баща му Васил в „гагарин“, отново се опита да излезе от ареста. Магистратите от Апелативния съд обаче само потвърдиха решението на колегите си, с което жалбата на двойния убиец срещу най-тежката мярка „задържане под стража“ е отхвърлена. 

Мотивът за отказа е, че при исканата от Таков по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“ има опасност той да извърши престъпление. Магистратите се аргументираха с обществената опасност на престъплението и характеристичните му данни, които го  очертават като хладнокръвна личност, която би могла да действа отново, ако бъде предизвикана по съответен начин. 

Относно аргументите на защитата за дългия период на задържане от 13 месеца за Таков, съдът прецени, че поради изключителната фактическа и правна сложност на делото, срокът е в рамките на допустимото.

Припомняме, че на 26 ноември 2019 година Йордан Таков уби хладнокръвно своя съдружник Христо Ботев и баща му Васил със законно притежаван пистолет „Макаров“, за който получил разрешително лятото на същата година. При разпитите и в саморъчно написаните си признания Таков заяви, че двамата със съдружника му се скарали, а след това и се сбили. За да се защити, той стрелял по тях. Всяка от жертвите е покосена с по два куршума, а пети патрон е останал в цевта на пистолета. След като ги разстрелял, Йордан излязъл от склада, а пристигналите след минути полицаи го арестували.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?