1553

Двоен протест блокира кръговото за Пазарджик, искат доживот за убийците на Ангел и Митко СНИМКИ

Автори : Тони Михайлов, Димитър Комсийски

 

Доживотен затвор за убийците на Ангел от Пазарджик и Митко от Цалапица. Това поискаха почернени близки, роднини и приятели на двете зверски убити момчета.

Десетки се обединиха в един общ протест, който започна в 16 часа на кръговото Орта хан. На място има много патрулки и полицейски бусове, които следят за нормалното протичане на протестните действия. 

Близо 200 души се събраха на мястото днес, като носеха плакати. Те настояват за справедливи присъди за убийството на Ангел Здравков от Пазарджик, за 8-годишното момиче от Братаница и Димитър Малинов от Цалапица.

"Нека да се съберем и да се подкрепим в най-трудния за нас момент. .Всеки, извършил убийство заслужава доживотен затвор без право на замяна. Трябва да лежи до живот, за да се замисли следващия път дали го извърши. Да служи и като пример за останалите какво следва след такова зверство. Вижте какво се случва в последните дни - катастрофи, високи скорости, убийства..Условните присъди трябва да се премахнат, също домашния арест, когато става въпрос за убийство. Единственото наказание трябва да бъде затвот. Нищо друго. Затвор до края на живота им", каза майката на убития Митко от Цалапица - Атанаска Бакалова. "Ние се борим за вашите деца, за да няма повече почернени семейства. Нашите деца никога няма да се върнат, но вашите могат да отидат при нашите. Затова се борим - за да не плачете утре вие. На никого не го пожелвам", обърна се тя към всички, които не присъстват на протеста.Протестиращите обикалят кръговото Орта хан и призовават "Справедливост за нашите деца". Носят и плакати със снимки на убитите младежи.. 

"Те не заслужаваха това, което им се случи", коментираха почернените близки.

Докато протестът тече няколко коли се опитаха да преминат напряко по ниви покрай пътя, но полицията не ги допусна. Всички шофьори изчакаха пускането на движението. Преминаването бе възстановено около час след старта на протестните действия. Протестиращите съобщиха, че отново обединени ще се съберат в София на 7 декември сутринта. "Нека всички да сме заедно, защото болката е непоправима и нетърпима", призоваха почернените близки. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
A може ли

A може ли

12.11.2023 | 18:01

Да им блокираме малко тия пътя за тяхното село да видат какво е

Отговори
4 2
Коци

Коци

12.11.2023 | 17:37

вн 24 Чаца ИМА иНГЕРЕСНА СТАТИЯ КАСАЕЩА бОТЕВ И лОКО

Отговори
2 1
И на кого оречат тия?

И на кого оречат тия?

12.11.2023 | 17:26

На невинни хора като им пречат да минават що не идат пред прокуратурата тъппите им овции

Отговори
4 2
Путин.

Путин.

12.11.2023 | 17:26

Във. Тази. Държава. Закони. Няма. Всичко. Е. Корупция. Прокуратура. Полиция. Съд. И. Всички. Други. А. За. Смъртното. Наказание. Трябва. Да. Има. Зъб. За. Зъб. Око. За. Око. Закона. На. Джунглата

Отговори
6 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.11.2023 | 17:18

К О Р У П Ц И Я и м а З А К О Н И Н Я ВМ А Д Ъ Р Ж А В А н я м а

Отговори
7 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.11.2023 | 17:16

пуснаха срещу подписка Начо Панталеев който уби Ферарио Спасов

Отговори
7 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?