71

Две полицейски БМВ-та трепач ще гонят джигити по АМ "Тракия" в Пловдивско

Ключовете за две мощни БМВ-та получи пловдивската полиция. Те ще служат вярно на сектор "Пътна полиция" и ще се използват за контрол на трафика. Немските возила са оборудвани с всичко необходимо, високоскоростни са и ще обикалят основно по АМ "Тракия" и други високоскоростни пътища в областта.  

Със сигурност бързите коли ще улеснят работата на пътните полицаи от ОДМВР в града под тепетата. Често на служителите на "Пътна полиция" им се налага да гонят джигити, които не се подчиняват на полицейски сигнали и разпореждания. 

Ключовете за новите автомобили връчиха на специална церемония днес министър Калин Стоянов, главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев и директорът на ГДНП гл. комисар Атанас Илков. Общо 86 автомобила бяха разпределени за 15 областни дирекции, като два от тях потеглиха към Пловдив. БМВ-тата ще бъдат общо 462, като са осигурени по обществена поръчка със средства от фонд „Пътна безопасност“. От тях 35 са високоскоростни, 200 са леки автомобили, а 227 - високопроходими.

В автомобилите, които са на територията на столицата, реално се въвеждат и ПОС терминали, преминали през тестова среда. Това ще позволи на място нарушителят да плати наложената глоба по банков път. От 13 юли още 300 такива устройства ще бъдат въведени и в автомобилите на пътната полиция в страната, в това число и в Пловдив. 

Очаква се да има още автомобили БМВ за Пловдивската дирекция. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?