71

Двама тираджии на съд! Опитаха да купят пловдивски полицаи с 50 лв.

Двама тираджии отиват на съд, заради предложени подкупи в размер на 50 лв. Първият е на 47 години. Той карал камион и занимавал с доставка на плодове и зеленчуци. На 22 май пътувал в посока към Бургас. На автомагистрала „Тракия“, в района на Белозем, бил спрян от полицейски патрул. Служителите на МВР извършили проверка на документите и му съобщили, че ще му бъде наложено административно наказание за това, че е разговарял по мобилния телефон по време на движение. За да не му съставят акт, шофьорът предложил подкуп от 50 лв. Униформените не взели банкнотата и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Вторият изгорял шофьор е на 58 години. На 4 юни карал в посока към животинския пазар в Раковски. Той бил спрян за проверка, като полицейските служители установили, че превозва животни без да притежава необходимата документация. За да не му съставят акт, предложил на полицаите подкуп от 50 лв. И тези служители на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Така и двамата шофьори били задръжани. От прокуратурата са внесли обвинителни актове срещу тях, като предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредителни заседания. 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Съдията !

Съдията !

03.10.2023 | 19:44

Малкият рушвет е обида и за двете страни!

Отговори
1 0
Ееееее,

Ееееее,

03.10.2023 | 16:13

те пък, хептен „тънко“ са искали да минат.

Отговори
3 0
Андрей

Андрей

03.10.2023 | 15:13

Ами, то си е подсъдно само 50 лев да им предложат... Виж ако бяха повече, не се знае...

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?