Следвайте ни

Двама жалят 31 г. затвор за трафик на 103 кила хероин

viber icon

Двама наркотрафиканти, заловени на турската граница със 103 кг. хероин, обжалват присъди от по 15 и 16 години затвор и глоби от по 200 бона пред Апелативен съд Пловдив.

Георги Спасов е на 60 години, а Надо Надов на 63 години. По случая бе оправдан 52-годишният Николай Тодоров, който е бивш лекар на националния отбор по бокс.

Цената на заловената дрога е 9 296 000 лева, а случката се разигра на 20 юли 2014г. Тогава на ГКПП Капитан Андреево в тайник в ремаркето на натоварен с 16 тона прежда камион, влязъл от Турция, бе открит наркотикът. Надов бил зад волана на тира. При последвала операция на ДАНС в София бяха задържани Спасов и Тодоров по прякор Дългия.

Според изнесената информация от разследващите преди 5 г. ставало въпрос за канал за трафик на големи количества наркотични вещества, основно хероин, през Турция и България към страни от Западна Европа. Участниците в групата са използвали за прикритие легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия Изток.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?